sábado, 14 de marzo de 2009

Una mica de cultura sobre els transgènics


Aquí presento un video sobre aliments transgènics. Crec que no és un video manipularista ja que s'intenten mostrar amb més o menys èmfasi diferents punts de vista sobre aquest tema.
Ni a favor ni en contra, jo em quedo amb el millor de disposar d'aliments transgènics i els possibles beneficis que en puguem treure (no em refereixo a beneficis monetàris) i amb el millor de seguir disposant d'aliments naturals i tradicionals els quals han permès la vida en el planeta.
És cert que la població al món ha augmentat notablement, és cert que molts països es troben en la misèria i en la fam més profunda, és cert que el resursos que ens ofereix el planeta terra són limitats, és cert que cada vegada hi ha menys terres de conreu, és cert que el nivell de vida que segueixen els països desenvolupats és insostenible, és cert...
És per a totes aquestes realitats, que potser ens caldrà fer un canvi de mentalitat i acceptar els aliments transgènics a la vida quotidiana. És importantíssim però, actuar amb precaució ja que el coneixement de què es disposa encara és una mica incert i els riscos als que ens podem veure exposats poden ser alts.

1 comentario:

  1. aqui os complemento un poco la información sobre las ventajas y las desventajas de los alimentos transgénicos:

    Ventajas
    - Podremos consumir alimentos con más vitaminas, minerales y proteínas, y menores contenidos en grasas.

    - Producción de ácidos grasos específicos para uso alimenticio o industrial.

    - Cultivos más resistentes a los ataques de virus, hongos o insectos sin la necesidad de emplear productos químicos, lo que supone un ahorro económico y menor daño al medio ambiente.

    - Cultivos resistentes a los herbicidas, de forma que se pueden mantener los rendimientos reduciendo el número y la cantidad de productos empleados y usando aquellos con características ambientales más deseables.

    - Mayor tiempo de conservación de frutas y verduras.

    - Aumento de la producción.

    - Disminución de los costes de la agricultura.

    - La biotecnología puede ayudar a preservar la biodiversidad natural.

    -Cultivos tolerantes a la sequía y estrés (por ejemplo, un contenido excesivo de sal en el suelo).


    Inconvenientes
    - Existe riesgo de que se produzca hibridación.
    - Siempre puede haber un rechazo frente al gen extraño.
    - Puede que los genes no desarrollen el carácter de la forma esperada.
    - Siempre van a llegar productos transgénicos sin etiquetar a los mercados.

    ResponderEliminar