lunes, 23 de marzo de 2009

Parlant dels transgènics…

Després del debat que vàrem fer uns dies enrere a classe, un segueix sense estar ni fermament a favor ni radicalment en contra dels transgènics, tant els defensors del sí com els del no et diran les meravelles o les desgràcies que aquests comporten. Pot tenir unes molt bones aplicacions o unes implicacions desastroses.

Es parla que la població n’hauria d’estar al corrent per a poder opinar i així saber en quin sentit va la majoria. El que jo penso es, no si s’ha debatre transgènics si o no, sinó si s’ha d’arribar a haver-ho de debatre. Per a què ens entenguem, ha de ser la ciència la solució als problemes que els éssers humans com a societat provoquen o enlloc de buscar solucions podem deixar de provocar-los? Hem d’adaptar un cop més el planeta a les nostres necessitats o podem adaptar-nos nosaltres al planeta?

S’ha d’utilitzar conreu transgènic per solucionar la fam al tercer món, o es pot intentar solucionar-la lluitant contra els desequilibris socials que provoquem i que fa que el tercer món segueixi estant a la tercera posició?
S’han de plantar conreus que puguin resistir l’atac d’animals que fan la seva vida perquè ens perjudica la collita, quan nosaltres els hem perjudicat la seva vida sense importar-nos el més mínim?
Ens hem d’arriscar a perdre la biodiversitat de conreus per culpa d’introduir-ne un de més fort, exterminant així encara més espècies de les que ja ho hem fet?
S’ha d’aconseguir un conreu que resisteixi la sequera que hem provocat nosaltres mateixos alterant el curs dels rius o podem simplement reduir i fer més eficient la despesa d’aigua?
És necessari incrementar (encara més) la producció del sòl per obtenir més aliments o el que hauríem de fer és aprendre que no sempre podem tenir a la nostra disposició la quantitat desitjada de tota la gamma d’aliments que coneixem?

Al meu parer, els aliments transgènics només seran un pedaç per solucionar part dels problemes que nosaltres mateixos creem.

2 comentarios:

  1. Alimentos transgénicos: ¿a favor o en contra?

    Muchas son las opiniones acerca de los alimentos transgénicos en nuestra sociedad,y uno no sabe a ciencia cierta los grandes beneficios e inconvenientes q tienen, q por supuesto, como todo, los tienen.
    Por eso, he decidido hacer una lista sobre las ventajas e inconvenientes de estos alimentos transformados genéticamente:


    VENTAJAS

    - Podremos consumir alimentos con más vitaminas, minerales y

    proteínas, y menores contenidos en grasas.

    - Producción de ácidos grasos específicos para uso alimenticio o

    industrial.

    - Cultivos más resistentes a los ataques de virus, hongos o insectos

    sin la necesidad de emplear productos químicos, lo que supone

    un ahorro económico y menor daño al medio ambiente.

    - Cultivos resistentes a los herbicidas, de forma que se pueden

    mantener los rendimientos reduciendo el número y la cantidad

    de productos empleados y usando aquellos con características

    ambientales más deseables.

    - Mayor tiempo de conservación de frutas y verduras.

    - Aumento de la producción.

    - Disminución de los costes de la agricultura.

    - La biotecnología puede ayudar a preservar la biodiversidad

    natural.

    - Cultivos tolerantes a la sequía y estrés (por ejemplo, un

    contenido excesivo de sal en el suelo).


    INCONVENIENTES

    - Existe riesgo de que se produzca hibridación.

    - Siempre puede haber un rechazo frente al gen extraño.

    - Puede que los genes no desarrollen el carácter de la forma

    esperada.

    - Siempre van a llegar productos transgénicos sin etiquetar a los

    mercados.

    ResponderEliminar
  2. me he equivocado y lo he publicado en un comentario.
    Ahora ya esta publicado como nueva entrada

    ResponderEliminar